Ademcoaching voor musici

Al jaren was ik zoekende naar het verbeteren van m’n ademtechniek en onder controle krijgen van de ademsteun bij het dwarsfluitspelen.
Drie individuele lessen bij Floor hebben mij veel opgeleverd en gebracht waar ik naar zocht.
Door de bewoording die Floor kiest bij haar aanwijzingen en de duidelijke oefeningen die zij biedt, is het me eindelijk gelukt grip te krijgen op het ademhalingsproces tijdens het spelen. Het resultaat? Een heldere, diepe klank en meer speelgemak. En daar ben ik erg blij mee!
Dat Floor als ademcoach terzijde ook nog waardevolle adviezen kon geven over ademhaling en het effect op gezondheid, was mooi meegenomen.

Helma Böing

Wat ik goed vind is dat je de complete ( buik, flanken en borst) ademhaling uitlegt en je niet beperkt tot alleen de buikademhaling. Ik had mij in de loop der jaren teveel beperkt tot buikademhaling, zoals ik het overigens ook in mijn amateur omgeving hoorde. Ik beperkte me er zo toe dat ik er zelfs lichamelijke klachten van kreeg. Mijn toon ( speel veel sopraan in oude stijl jazzgroepjes) vond ik niet goed genoeg en ik ging me toeleggen op embouchure, tongligging, rieten, mondstuk en sax. Daar ben ik nu uit en tevreden over. Ik heb het gevoel dat ik met deze oefeningen de missing link heb gevonden en het geluid gaat nu de goeie kant op! Dus Floor mijn dank dat je dit in zo’n detail hebt uitgewerkt.

Ron Schoenmaker

Blazers en zangers, zeker professionele, werken met de adem om te musiceren. Wanneer je je daarin verdiept, en zeker als je problemen ervaart, merk je dat de adem meerdere wegen kent. Hoe ontwikkel je je daarin?

Ik heb in samenwerking met Feldenkrais practitioner Gerard Zuyderhoff een methodiek ontwikkeld die musici helpt om met meer gemak te spelen. Het is een zachte methode die bewust maakt, en daardoor juist buitengewoon krachtig is. Bovendien is de invloed van adem op de gezondheid niet te onderschatten en maar toch nog vrij onbekend. Deze kennis helpt musici om blessures te voorkomen, maar ook om gezonder te musiceren en om met spanningen om te gaan.

Hoe pakken we dit aan?

Als professioneel saxofoniste heb ik de nodige ervaring, zeker omdat ik problemen ervoer en dus op zoek ben gegaan naar antwoorden. Inmiddels ben ik vele jaren en lessen verder.
Mijn kracht schuilt in het helder kunnen verwoorden en te kunnen coachen op een persoonlijke en open manier. Gecombineerd met prachtige oefeningen van Gerard die al 30 jaar lang conservatoriumstudenten heeft geholpen.

Ik geef een helder overzicht van de werking van adem en ademsteun en invloed van de adem op gezondheid en welbevinden. Dit vormt een stevige basis waarna kun je verdergaan met de klankvorming van jouw stem/instrument met een daarin gespecialiseerde docent.

Mijn studie tot ademcoach heeft mij daarnaast meer verdieping gegeven op de fysieke en emotionele invloed van de adem.

Aanbod

  • Moeiteloos ademen voor blazers en zangers: online cursus (ook in het Engels verkrijgbaar)
  • Individuele sessies voor amateur- en professionele musici op gebied van de adem(steun).
    Vaak zijn drie sessies van een uur voldoende om een flinke stap te maken waarna je zelf verder implementeert.
  • Workshops aan blazers/blaasorkesten
Floor wittink pass it on

Moeiteloos ademen voor musici

Bekijk de eerste les uit de online cursus Moeiteloos ademen voor musici: op welke verschillende manieren kunnen we inademen en wat is de rol van het middenrif hierbij? Inclusief de Innerlijke blik Feldenkrais oefening.

Deze cursus komt op 28 januari 2022 uit en is dan vijf dagen verkrijgbaar voor de helft van de prijs!

Moeiteloos ademen voor iedereen die beter zijn adem wil leren gebruiken

Ik heb een versie gemaakt voor mensen die geen muziek maken, maar wel hun ademhaling zouden willen verbeteren. Met als resultaat een effectievere en meer ontspannen ademhaling en een beter gebruik van je stem. De module over adem en gezondheid is hetzelfde. Lees meer

Deze cursus komt ook op 28 januari 2022 uit en is dan 5 dagen verkrijgbaar voor de helft van de prijs.

Video's

Hoe je snel met je adem stress kunt verlagen

Optimale ademhaling – audio oefening voor een diepere ademhaling

Introductie online cursus

Floor Wittink

Voor meer informatie neem contact met mij op.