Voor amateur en professionele musici

Voor iedereen die zijn adempatroon of ademtechniek wil verbeteren

  • Buikademhaling of borstademhaling? Het kan nog wel eens verwarrend zijn. Leer in deze startkit de totale ademhaling en gebruik je middenrif en je gehele romp optimaal.

  • Meer ontspanning in je dagelijkse leven = meer energie, minder stress en een betere nachtrust. Leer hoe de adem je hierbij helpt!

  • Ademsteun gebruik je bij spreken, zingen en het spelen van een blaasinstrument. In deze kit een eerste oefening voor een mooie klank.

Bestel de (gratis) kit!
  • Op 24 juli geef ik samen met Manuela Ochakovski een workshop over de adem voor blazers en zangers! Meer informatie

  • Bekijk de komende gratis webinars over ademhaling

  • Op 14 augustus geeft Floor de workshop Moeiteloos ademen voor diegene die zijn ademhaling wil verbeteren. Wat is een gezonde ademhaling eigenlijk? En hoe kan ik dat toepassen? Meer informatie

Blazers en zangers werken met de adem om te musiceren. Goed ademen gaat alleen niet vanzelf, waardoor een teveel aan spanning kan ontstaan. Dat uit zich bijvoorbeeld als druk op organen, een gevoel van vastzitten of niet genoeg controle hebben.

Hoe kun je vrij, moeiteloos én krachtig spelen of zingen?

Als professioneel klassiek saxofoniste heb ik 20 jaar ervaring met het geven van lessen en workshops. Mijn eigen zoektocht leidde naar fantastische musici/docenten/practicioners Petra Lamberts, Gerard Zuyderhoff en Manuela Ochakovsky en zo heb ik een duidelijke methodiek ontwikkeld voor de adem.
De opleiding tot ademcoach heeft mij daarnaast meer verdieping gegeven op de fysieke en emotionele invloed van de adem.

Aanbod

Al jaren was ik zoekende naar het verbeteren van m’n ademtechniek en onder controle krijgen van de ademsteun bij het dwarsfluitspelen.
Drie individuele lessen bij Floor hebben mij veel opgeleverd en gebracht waar ik naar zocht.
Door de bewoording die Floor kiest bij haar aanwijzingen en de duidelijke oefeningen die zij biedt, is het me eindelijk gelukt grip te krijgen op het ademhalingsproces tijdens het spelen. Het resultaat? Een heldere, diepe klank en meer speelgemak. En daar ben ik erg blij mee!
Dat Floor als ademcoach terzijde ook nog waardevolle adviezen kon geven over ademhaling en het effect op gezondheid, was mooi meegenomen.

Helma Böing

Video's

Hoe je snel met je adem stress kunt verlagen

Optimale ademhaling – audio oefening voor een diepere ademhaling

De buikademhaling: kan dat ook anders?

Floor Wittink

Meer weten?

Waarom de Ademhaling startkit?

  • Buikademhaling of borstademhaling? Het kan wel eens verwarrend zijn. Leer in deze startkit de totale ademhaling en gebruik je middenrif en je gehele romp optimaal.
  • Meer ontspanning in je dagelijkse leven zorgt ervoor dat je meer energie overhoudt en beter slaapt. Zeker als je op het podium staat wil je weten hoe je je stresslevel kunt verlagen. Leer daarom hoe de adem je hierbij kan helpen. Inclusief dagelijkse audio-oefening.
  • Ademsteun gebruik je bij spreken, zingen en het spelen van een blaasinstrument. Hier valt veel over te vertellen, maar in deze kit alvast een mooie eerste oefening.

Bestel de (gratis) kit hier!