Ademcoaching voor musici

Moeiteloos ademen voor musici

Op 9 oktober, 13 en 27 november is de workshopserie Optimale adem voor blazers! Locatie is Schalkwijk, bij Utrecht. In de middageditie is nog plek!

Blazers en zangers, zeker professionele, werken met de adem om te musiceren. Wanneer je je daarin verdiept, en zeker als je problemen ervaart, merk je dat de adem meerdere wegen kent. Hoe ontwikkel je je daarin?

Ik heb in samenwerking met Feldenkrais practitioner Gerard Zuyderhoff een methodiek ontwikkeld die musici helpt om met meer gemak te spelen. Het is een zachte methode die bewust maakt, en daardoor juist buitengewoon krachtig is. Bovendien is de invloed van adem op de gezondheid niet te onderschatten en maar toch nog vrij onbekend. Deze kennis helpt musici om blessures te voorkomen, maar ook om gezonder te musiceren en om met spanningen om te gaan.

Hoe pakken we dit aan?

Als professioneel saxofoniste heb ik de nodige ervaring, zeker omdat ik problemen ervoer en dus op zoek ben gegaan naar antwoorden. Inmiddels ben ik vele jaren en lessen verder.
Mijn kracht schuilt in het helder kunnen verwoorden en te kunnen coachen op een persoonlijke en open manier. Gecombineerd met prachtige oefeningen van Gerard die al 30 jaar lang conservatoriumstudenten heeft geholpen.

Ik geef een helder overzicht van de werking van adem en ademsteun en invloed van de adem op gezondheid en welbevinden. Dit vormt een stevige basis waarna kun je verdergaan met de klankvorming van jouw stem/instrument met een daarin gespecialiseerde docent.

Mijn studie tot ademcoach heeft mij daarnaast meer verdieping gegeven op de fysieke en emotionele invloed van de adem.

Aanbod

  • Optimale adem voor blazers: (audio)-oefeningen met begeleidende PDF
  • Moeiteloos ademen voor blazers en zangers: online cursus
  • Individuele sessies voor amateur- en professionele musici op gebied van de adem(steun).
    Vaak zijn drie sessies van een uur voldoende om een flinke stap te maken waarna je zelf verder implementeert.
  • Workshops aan blazers/blaasorkesten

Moeiteloos ademen voor musici

Bekijk de eerste les uit de online cursus Moeiteloos ademen voor musici: op welke verschillende manieren kunnen we inademen en wat is de rol van het middenrif hierbij? Inclusief de Innerlijke blik Feldenkrais oefening.
Deze cursus komt in januari 2021 uit!

Video's

Hoe je snel met je adem stress kunt verlagen

Optimale ademhaling – audio oefening voor een diepere ademhaling

Hoe werkt ademsteun?

Floor Wittink

Voor meer informatie neem contact met mij op.