Skip to main content

Gratis

Op adem komen - meditatieve ademoefeningen

Op Adem komen bestaat uit vijf verschillende tracks met daarin begeleide oefeningen voor een goede nachtrust, een ontspannen en positief begin van de dag, mentaal in balans komen, voor succesvol optreden en om ruimte te creëren voor een gezonde ademhaling. De tracks kunnen met én zonder muziek worden beluisterd

Download hier de eerste les voor de ochtend

De Ademstartkit

  • Buikademhaling of borstademhaling? Leer in deze startkit de totale ademhaling en gebruik je middenrif en je gehele romp optimaal.
  • Bereik meer ontspanning met deze dagelijkse audio-oefening.
  • Een mooie eerste oefening om ademsteun te oefenen wat je gebruikt bij spreken, zingen en het spelen van een blaasinstrument.

Download hier deze startkit

Muzikale inspiratie

Tips voor het musiceren zijn te vinden in het e-boek Spelen vanuit je hart. Ook vertel ik hierin over muzikaliteit, creativiteit en luisteren naar muziek.
Download hier het hoofdstuk Luisteren naar muziek uit het e-boek Spelen vanuit je hart

Moeiteloos ademen voor musici

Bekijk de eerste les uit de online cursus Moeiteloos ademen voor musici: op welke verschillende manieren kunnen we inademen en wat is de rol van het middenrif hierbij? Inclusief de Innerlijke blik Feldenkrais oefening.
Download via deze link

Moeiteloos ademen voor NIET-musici!

Leer effectiever en meer ontspannen te ademen, leer over de relatie tussen ademhaling en gezondheid en leer je stem beter te gebruiken.
Je kunt gratis de eerste les bekijken via deze link.

Jouw ultieme sound voor saxofonisten

Speel je saxofoon en wil je je klank voller, ronder, krachtiger of juist subtieler willen maken en ben je benieuwd hoe je speciale effecten maakt, zoals vibrato en bending? In deze cursus leer ik je stap voor stap jouw techniek verbeteren en het maximale uit je sax te halen.
Bekijk via deze link een preview van de eerste les over de embouchure!