Pass it on: muziekeducatie

Muziek maken zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn, net zoals naar muziek luisteren. Het is jammer dat er onzekerheid over bestaat, of dat het nog wel als luxe wordt gezien. Iets extra’s en niet voor iedereen weggelegd.

Maar muziek maken kan bijdragen aan ieders ontwikkeling en iedereen is op zijn unieke manier muzikaal, het is geen vaststaand talent. Ik hoop met mijn schrijven, workshops en talks bij te dragen aan inspiratie, vertrouwen en meer plezier in musiceren. Juist de nadruk op het hart zorgt voor meer gevoel en plezier. En voor een betere samenwerking met de motoriek. Het hoofd is voor bepaalde momenten wel nodig maar kan ook in de weg zitten.
Ik geniet ervan om (amateur)musici te helpen om hun muzikale zelf te laten ontdekken. En natuurlijk om mensen te raken met mijn eigen muziek en verhalen.

Ik geef workshops aan muziekscholen, orkesten en ook individuele lessen. Werk je toe naar een uitvoering? Of zoek je een leuke inspirerende workshops voor je ensemble? Ik overleg graag over de mogelijkheden!

Wij zijn allemaal op ons eigen unieke wijze muzikaal en we kunnen onze muzikaliteit bovendien ontwikkelen. En aangezien we allemaal een hart hebben, kunnen we ook spelen vanuit het hart. Maar soms zit het hoofd in de weg, of weet het lichaam nog niet goed weet hoe de juiste bewegingen te maken. Een juiste manier van oefenen en van begeleiding kunnen je hierbij helpen zodat je steeds vrijer kunt gaan spelen. Tips voor het musiceren zijn te vinden in het e-boek Spelen vanuit je hart. Ook vertel ik hierin over muzikaliteit, creativiteit en luisteren naar muziek.

Omdat docenten zo ontzettend belangrijk zijn voor het musiceerplezier van de amateurmuzikant, heb ik het boek Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt geschreven. Met als achterliggend doel dat wij docenten effectiever en met meer plezier (voor cursist én docent) onze lessen kunnen vormgeven. Klik hier om dit boek te bestellen

Vele jaren heb ik saxofoonles en workshops gegeven. Ook heb ik blogs geschreven over het saxofoonspelen en deze tips heb ik verzameld in het e-boek Blow your mind! 
In Coronatijd maakte ik de cursus Jouw ultieme sound: een online cursus die saxofoonspelers helpt om een goede techniek aan te leren en daar bovendien een eigen sound mee te ontwikkelen. Techniek staat altijd in dienst van creativiteit en muziek! Meer over deze cursus vind je op de site van de Saxschool.

Video's

Tips voor het spelen vanuit je hart

Zinnen maken in muziek: hoe doe je het?

Online saxofooncursus Jouw ultieme sound

Floor Wittink

Zullen we een kopje koffie drinken?

Heb je een idee, project of plan? Ik overleg graag over de mogelijkheden!