Skip to main content

Gratis webinar 8 juni 10.30 - 11.30

Operazangeres & vocal coach Manuela Ochakovski en saxofoniste & ademcoach Floor Wittink vertellen in dit webinar hoe je als muzikant je verhaal overbrengt aan je publiek. Of je nu op je zolderkamer staat of in een orkest speelt, dat maakt niet uit. Je houding, het projecteren van je klank, de beleving van de muziek, en wat gaat er eigenlijk door je hoofd als je speelt? Manuela en Floor vertellen vanuit hun ervaring: hoe bereiden zij concerten voor? Wat zijn bijzondere ervaringen en ook (achteraf grappige) missers geweest op het podium?

In deze meeting krijg je uitleg en voorbeelden en kun je je vragen stellen!

zomer midweek voor zangers en blazers

De sopraan Manuela Ochakovski is van oorsprong Roemeense. Zij studeerde cum laude af aan de muziekacademie in Iasi (Roemenië). Naast haar ruim 20-jarige carrière als uitvoerend musicus is Manuela Ochakovski al vanaf 1986 actief als zangpedagoge. Met haar zangstudio ‘il Portamento’ groeit zij langzaamaan naar een internationale reputatie. Behalve uit Nederland hebben ook zangers uit België, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en Canada hun weg naar ‘il Portamento’ gevonden. Een aantal van hen is inmiddels werkzaam als solist op (inter)nationale podia. Behalve aan zangers geeft zij ook les aan blazers uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie: www.manuelaochakovski.co

Manuela Ochakovsni

Manuela Ochakovski

Floor Wittink is klassiek saxofoniste, verteller en ademcoach. Ze speelde in projecten varierend van kamermuziek tot symfonieorkest tot muziektheater. Al meer dan twintig jaar lang geeft Floor lessen en workshops aan saxofonisten en andere blazers. Ze schreef het e-boek Spelen vanuit je hart met praktische tips die helpen om vanuit gevoel je muzikale verhaal over te brengen en het boek Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt voor docenten instrumentaal onderwijs over motivatie en cocreatief lesgeven. De ademhaling is al vele jaren een fascinatie. Inmiddels is Floor ook gecertificeerd ademcoach en geeft zij ook hierover workshops en maakte zij een online cursus.

www.floorwittink.nl

Floor Wittink

Floor Wittink

Tips voor het gebruik van zoom

  1. Wees een paar minuten van tevoren aanwezig in de wachtkamer zodat we op tijd kunnen beginnen.
  2. Het is nodig de Zoom app te installeren, dit is heel eenvoudig. Je hoeft geen account aan te maken. Doe dit geruime tijd voordat het webinar begint, dan kun je alvast video en audio checken.
  3. Het is een interactieve meeting dus houd er rekening mee dat je in beeld bent. Je kunt je video ook uitzetten, maar het is fijner als je deze aan hebt.
  4. Het geluid is het beste wanneer je een laptop gebruikt en een koptelefoon