Download de gratis Ademstartkit!

Totale ademhaling

Buikademhaling of borstademhaling? Het kan nog wel eens verwarrend zijn. Leer in deze startkit over de totale ademhaling om zo je middenrif beter te gebruiken.

Ontspanning

Meer ontspanning in je dagelijkse leven = meer energie, minder stress en een betere nachtrust. Leer hoe de adem je hierbij helpt!

Ademsteun

Ademsteun gebruik je bij spreken, zingen en het spelen van een blaasinstrument. In deze kit een eerste oefening voor een mooie klank.

Gezondheid

En: beter ademen is gezonder leven!

Ademhalen doen we de hele dag door, maar dat betekent helaas niet dat we het goed doen. Verkeerde gewoontes en spanningen kunnen voor een verkeerd adempatroon zorgen.

Daardoor kun je klachten ontwikkelen zoals vermoeidheid, kortademigheid, hartkloppingen, stemproblemen...de lijst is lang want ademhaling heeft met vele processen te maken.

Gelukkig kun je je ademhaling beïnvloeden en zo je patroon veranderen. In deze kit vind drie supertools om hier een goede start mee te maken!

NB: De ademhaling is afhankelijk van jouw fysieke situatie. Zie deze tips niet als een medisch advies, maar bekijk wat op jou van toepassing is.

De Ademhaling startkit
Floor Wittink

Over Floor Wittink

Als professioneel klassiek saxofoniste heb ik 20 jaar ervaring met het geven van lessen en workshops. Mijn eigen zoektocht leidde naar fantastische musici/docenten/practicioners Petra Lamberts, Gerard Zuyderhoff en Manuela Ochakovski en zo heb ik een duidelijke methodiek ontwikkeld voor de adem.
De opleiding tot ademcoach heeft mij daarnaast meer verdieping gegeven op de fysieke en emotionele invloed van de adem.

Ik heb de opleiding tot ademcoach gevolgd bij Annette Weers en de level 1 Breathwork Biohacker opleiding gevolgd bij Kasper van der Meulen.

Ervaringen

De startkit bevalt heel goed, het is voor mij wel een openbaring omdat ik al jarenlang periodes heb van hyperventilatie en hoog ademen doe ik heel vaak, en net zo vaak de buikademhaling geprobeerd maar dat lukte niet goed genoeg, maar deze oefeningen wel.

Wat ik goed vind is dat je de complete ( buik, flanken en borst) ademhaling uitlegt en je niet beperkt tot alleen de buikademhaling. Ik had mij in de loop der jaren teveel beperkt tot buikademhaling, zoals ik het overigens ook in mijn amateur omgeving hoorde. Ik beperkte me er zo toe dat ik er zelfs lichamelijke klachten van kreeg. Mijn toon ( speel veel sopraan in oude stijl jazzgroepjes) vond ik niet goed genoeg en ik ging me toeleggen op embouchure, tongligging, rieten, mondstuk en sax. Daar ben ik nu uit en tevreden over. Ik heb het gevoel dat ik met deze oefeningen de missing link heb gevonden en het geluid gaat nu de goeie kant op! Dus Floor mijn dank dat je dit in zo’n detail hebt uitgewerkt.

De Ademhaling startkit