Skip to main content

Ademcoaching

Spreek, zing en speel met meer vrijheid

Aanbod

Individueel

Je kunt bij mij terecht als je je adempatroon wilt verbeteren; misschien heb je veel last van negatieve stress, kortademigheid of kun je na Covid je adem niet meer goed omlaag krijgen. Of je merkt dat je tijdens het spreken steeds verder opstijgt doordat de adem in je keel lijkt te zitten. Er kunnen heel verschillende redenen zijn; neem contact op om jouw specifieke vraag voor te leggen!

Musici

Ook kun je bij mij terecht als je blazer of zanger bent en wilt werken aan de adem in relatie tot je spel. Je ervaart bijvoorbeeld vaak een gevoel een tekort of een teveel aan adem. Je denkt dat je te hoog ademt en weet niet hoe dat te veranderen. Of je wilt beter begrijpen wat ademsteun is. Of je bent een professional en je hebt het idee dat je vrijer en meer ontspannen zou kunnen spelen. Ook om blessures te voorkomen.

Organisaties

Ervaren medewerkers hoge werkdruk of andere vormen van stress? De ademhaling is een manier om snel en effectief je systeem tot rust te brengen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een bètablokker heeft het geen bijwerkingen en brengt het je dichter bij jezelf in plaats van dat je de connectie met je lichaam verliest.

Ik heb door mijn ervaring als saxofonist en workshopleider inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met mensen helpen goed te ademen. Met mijn kennis als ademcoach vul ik dat aan met belangrijke kennis over de invloed van adem op ons autonome zenuwstelsel. Na deze workshop snap je hoe je met je ademhaling respectievelijk het rem- en het gaspedaal van je lichaam indrukt, welke oefeningen jou op welk moment het beste helpen en heb je meer bewustzijn van hóe je ademt en weet je hoe je dat kunt verbeteren.

Orkesten, koren en muziekscholen

In deze workshop geef ik informatie over de relatie van ademhaling en gezondheid aangevuld met oefeningen voor goed gebruik van het middenrif en ademsteun.

"De workshop ademhaling is een echte aanrader! De heldere uitleg en informatie die Floor tijdens de bijeenkomst gaf maakten de oefeningen duidelijk en begrijpelijk. Behalve ontspanning en rust kreeg ik er ook energie van.
Tijdens mijn werk let ik nu meer op mijn eigen ademhaling en de spanning in mijn spieren. Het resultaat is dat ik nu minder moe word en iets meer tijd voor mezelf neem. Al met al een fijne ervaring en voor herhaling vatbaar!"

Bert KlokWorkshop ademhaling voor docenten muziek

Al jaren was ik zoekende naar het verbeteren van m’n ademtechniek en onder controle krijgen van de ademsteun bij het dwarsfluitspelen.
Drie individuele lessen bij Floor hebben mij veel opgeleverd en gebracht waar ik naar zocht.
Door de bewoording die Floor kiest bij haar aanwijzingen en de duidelijke oefeningen die zij biedt, is het me eindelijk gelukt grip te krijgen op het ademhalingsproces tijdens het spelen. Het resultaat? Een heldere, diepe klank en meer speelgemak. En daar ben ik erg blij mee!
Dat Floor als ademcoach terzijde ook nog waardevolle adviezen kon geven over ademhaling en het effect op gezondheid, was mooi meegenomen.

Helma Böing

Bekijk de preview

Bekijk de preview

Bekijk de preview

Waarom de Ademhaling startkit?

  • Buikademhaling of borstademhaling? Het kan wel eens verwarrend zijn. Leer in deze startkit de totale ademhaling en gebruik je middenrif en je gehele romp optimaal.
  • Meer ontspanning in je dagelijkse leven zorgt ervoor dat je meer energie overhoudt en beter slaapt. Zeker als je op het podium staat wil je weten hoe je je stresslevel kunt verlagen. Leer daarom hoe de adem je hierbij kan helpen. Inclusief dagelijkse audio-oefening.
  • Ademsteun gebruik je bij spreken, zingen en het spelen van een blaasinstrument. Hier valt veel over te vertellen, maar in deze kit alvast een mooie eerste oefening.

Bestel de (gratis) kit hier!

Over Floor

In 2002 behaalde ik mijn Masters diploma Klassiek Saxofoon bij Johan van der Linden. Als saxofoniste heb ik 20 jaar ervaring met optreden en met het geven van lessen en workshops. Mijn eigen ademzoektocht leidde naar fantastische musici/docenten/practicioners Petra Lamberts, Gerard Zuyderhoff en Manuela Ochakovski en zo heb ik een duidelijke methodiek ontwikkeld voor de adem.
De opleiding tot ademcoach heeft mij daarnaast meer verdieping gegeven op de fysieke en emotionele invloed van de adem.

Ik heb de opleiding tot ademcoach gevolgd bij Annette Weers en de level 1 Breathwork Biohacker en de level 2 Breathwork Professional opleidingen gevolgd bij Kasper van der Meulen.