Voor iedereen die zijn adempatroon of ademtechniek wil verbeteren

  • Buikademhaling of borstademhaling? Het kan nog wel eens verwarrend zijn. Leer in deze startkit de totale ademhaling en gebruik je middenrif en je gehele romp optimaal.

  • Meer ontspanning in je dagelijkse leven = meer energie, minder stress en een betere nachtrust. Leer hoe de adem je hierbij helpt!

  • Ademsteun gebruik je bij spreken, zingen en het spelen van een blaasinstrument. In deze kit een eerste oefening voor een mooie klank.

Bestel de (gratis) kit!
0:00 Introductie
1:47 Start van de fluitstudie
7:22 Problemen met beweging en adem
11:40 Studie Alexandertechniek en Bodymapping
16:56 Klaplong
19:22 De Franklin methode
25:53 Eigen cursussen voor musici
30:20 Anders spelen met de adem
40:36 Methodiek; hoe breng je dit over
44:46 Houding en de beweging van de ademsteun

Moeiteloos ademen als muzikant? Dit is het verhaal van saxofoniste en ademcoach Floor Wittink

Floor Wittink

Als professioneel klassiek saxofoniste heb ik 20 jaar ervaring met het geven van lessen en workshops. Mijn eigen zoektocht leidde naar fantastische musici/docenten/practicioners Petra Lamberts, Gerard Zuyderhoff en Manuela Ochakovski en zo heb ik een duidelijke methodiek ontwikkeld voor de adem.
De opleiding tot ademcoach heeft mij daarnaast meer verdieping gegeven op de fysieke en emotionele invloed van de adem.

Ik heb de opleiding tot ademcoach gevolgd bij Annette Weers en de level 1 Breathwork Biohacker opleiding gevolgd bij Kasper van der Meulen.

Aanbod

Individueel

Je kunt bij mij terecht als je je adempatroon wilt verbeteren; misschien heb je veel last van negatieve stress, kortademigheid of kun je na Covid je adem niet meer goed omlaag krijgen. Of je merkt dat je tijdens het spreken steeds verder opstijgt doordat de adem in je keel lijkt te zitten. Er kunnen heel verschillende redenen zijn; neem contact op om jouw specifieke vraag voor te leggen!

Musici

Ook kun je bij mij terecht als je blazer of zanger bent en wilt werken aan de adem in relatie tot je spel. Je ervaart bijvoorbeeld vaak een gevoel een tekort of een teveel aan adem. Je denkt dat je te hoog ademt en weet niet hoe dat te veranderen. Of je wilt beter begrijpen wat ademsteun is. Of je bent een professional en je hebt het idee dat je vrijer en meer ontspannen zou kunnen spelen. Ook om blessures te voorkomen.

Al jaren was ik zoekende naar het verbeteren van m’n ademtechniek en onder controle krijgen van de ademsteun bij het dwarsfluitspelen.
Drie individuele lessen bij Floor hebben mij veel opgeleverd en gebracht waar ik naar zocht.
Door de bewoording die Floor kiest bij haar aanwijzingen en de duidelijke oefeningen die zij biedt, is het me eindelijk gelukt grip te krijgen op het ademhalingsproces tijdens het spelen. Het resultaat? Een heldere, diepe klank en meer speelgemak. En daar ben ik erg blij mee!
Dat Floor als ademcoach terzijde ook nog waardevolle adviezen kon geven over ademhaling en het effect op gezondheid, was mooi meegenomen.

Helma Böing

Organisaties

Ik geef ook workshops; als organisatie is het mogelijk om mij te boeken voor een sessie met praktische tips en informatie over gezond ademen en adem als sleutel naar minder stress. De adem is gewoon de meest snelle en effectieve manier om jezelf in balans te brengen dus dat zou voor iedere organisatie interessant moeten zijn. Ik heb door mijn ervaring als docent inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met mensen helpen goed te ademen. Met mijn kennis als ademcoach vul ik dat inmiddels aan met belangrijke weetjes over de invloed van adem op de gezondheid. En adem is ook inspirerend dus ik vul dat graag aan met mooie verhalen!

Orkesten, koren en muziekscholen

In deze workshop geef ik informatie over de relatie van ademhaling en gezondheid aangevuld met oefeningen voor goed gebruik van het middenrif en ademsteun.


"De workshop ademhaling is een echte aanrader! De heldere uitleg en informatie die Floor tijdens de bijeenkomst gaf maakten de oefeningen duidelijk en begrijpelijk. Behalve ontspanning en rust kreeg ik er ook energie van.
Tijdens mijn werk let ik nu meer op mijn eigen ademhaling en de spanning in mijn spieren. Het resultaat is dat ik nu minder moe word en iets meer tijd voor mezelf neem. Al met al een fijne ervaring en voor herhaling vatbaar!"

Bert KlokWorkshop ademhaling voor docenten muziek

Video's

Hoe je snel met je adem stress kunt verlagen

Optimale ademhaling – audio oefening voor een diepere ademhaling

De buikademhaling: kan dat ook anders?

Floor Wittink

Meer weten?

Waarom de Ademhaling startkit?

  • Buikademhaling of borstademhaling? Het kan wel eens verwarrend zijn. Leer in deze startkit de totale ademhaling en gebruik je middenrif en je gehele romp optimaal.
  • Meer ontspanning in je dagelijkse leven zorgt ervoor dat je meer energie overhoudt en beter slaapt. Zeker als je op het podium staat wil je weten hoe je je stresslevel kunt verlagen. Leer daarom hoe de adem je hierbij kan helpen. Inclusief dagelijkse audio-oefening.
  • Ademsteun gebruik je bij spreken, zingen en het spelen van een blaasinstrument. Hier valt veel over te vertellen, maar in deze kit alvast een mooie eerste oefening.

Bestel de (gratis) kit hier!