Skip to main content

Floor Wittink

Ik ben professioneel musicus, verteller en ademcoach. In 2002 behaalde ik mijn Masters diploma Klassiek Saxofoon. Ik speelde in vele projecten, variërend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater. Momenteel speel ik het vertelconcert Misschien wisten zij alles, waarin ik de filosofische dierenverhalen van Toon Tellegen combineer ik met klassieke muziek op piano en saxofoon.

Als docent en workshopleider gaf ik honderden mensen les en hielp hen met saxofoonspelen, het overbrengen van je muzikale verhaal, met de ademhaling, samenspel en improvisatie.
Ik schreef een boek over lesgeven en maakte een e-boek met praktische tips voor het spelen vanuit je hart.

Hierover gaf ik workshops aan docenten, orkesten en aan talentgroepen.

Daarnaast ben ik gediplomeerd ademcoach. Mijn eigen ademzoektocht leidde naar fantastische musici/docenten/(Feldenkrais)practicioners Petra Lamberts, Gerard Zuyderhoff en Manuela Ochakovski en zo heb ik een duidelijke methodiek ontwikkeld voor de adem.
De opleiding tot ademcoach heeft mij daarnaast meer verdieping gegeven op de fysieke en emotionele invloed van de adem.

Ik heb de opleiding tot ademcoach gevolgd bij Annette Weers en de level 1 Breathwork Biohacker en de level 2 Breathwork Professional opleidingen gevolgd bij Kasper van der Meulen.