Mijn verhaal

Ik ben een pianospelende saxofoniste én verteller. In 2002 behaalde ik mijn Masters diploma klassiek saxofoon. Daarnaast ben ik ademcoach.  Ik speelde in vele projecten, variërend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater. Zelf maken is ook een liefde; zo combineerde ik klassieke kamermuziek met theatraal of maatschappelijk thema. Momenteel speel ik het vertelconcert Misschien wisten zij alles, waarin ik de filosofische dierenverhalen van Toon Tellegen combineer ik met klassieke muziek op piano en saxofoon

Ik ontwikkel mij al jaren op het gebied van adem en musiceren spelen en ben tevens gediplomeerd ademcoach. Inspireren en coachen is wat ik graag doe; inmiddels op gebied van de ademhaling maar ook geef ik muziek- of presentatieworkshops aan amateurmusici en aan organisaties.

Workshops organisaties

Spreken

Met mijn workshop/webinar Zo klink je als muziek geef ik tools om gesprekken voor te bereiden, om te gaan met zenuwen en verbinding te maken staan hierin centraal.

Intunen

Daarnaast heb ik voor verschillende organisaties workshops gegeven waarin samen muziek wordt gemaakt zonder instrumenten. Het gaat daarbij niet om een stuk wat wordt ingestudeerd maar om muziek principes zoals intunen op elkaar, focus, leiden en volgen. En het is vooral een leuke ‘brein losmaker’.

Adem

Gezond ademen is hot; steeds meer komt de kennis hierover in het nieuws. Ademhalen is een duizend dingendoekje dat je kunt inzetten voor ontspanning, focus, slapen en weerbaarheid van je lichaam. Als musicus geef ik er nog veel meer betekenis aan: adem is de verbinding van onszelf met de wereld en de inspiratie is (letterlijk) onze adem.

Wil je als organisatie een inspirerende talk over de adem? Met meteen enige handvatten voor je dagelijkse leven? Neem contact met mij op voor overleg.

Ademcoaching

Wil je je adempatroon verbeteren? Of met behulp van de adem spanningen en blokkades loslaten? Maak een afspraak voor een individuele sessie, of check de workshops en online cursus.

Voor blazers en zangers geef ik daarnaast lessen om met de adem vrijer te kunnen musiceren.

Ik vorm een duo met concertpianiste Marina Grigorowitsch. Wij spelen klassieke kamermuziek, variërend van Milhaud tot Debussy, op podia en in huiskamers met vleugel.

Workshops spelen vanuit je hart

Juist met klassieke muziek die zo prachtig en verfijnd is, kun je een verhaal vertellen zonder woorden. Vanuit de klassieke traditie is er grote nadruk op de ambachtelijke kant het het musiceren, die natuurlijk ook belangrijk is. Maar hoe vind je in alle technische aanwijzingen nog jouw verhaal? Als workshopleider help ik amateurmusici hiermee.

Ook in boekvorm zijn tips te lezen; ik verzamelde ze in het e-boek Spelen vanuit je hart!

Interview bij Cultuur in actie 2021:

Floor Wittink

Zullen we een kopje koffie drinken?

Heb je een idee, project of plan? Ik overleg graag over de mogelijkheden!