Mijn verhaal

Ik ben een pianospelende saxofoniste én verteller. In 2002 behaalde ik mijn Masters diploma klassiek saxofoon bij Johan van der Linden.

Ik speelde in vele projecten, variërend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater. Kamermuziek is een grote liefde, maar ik heb ook genoten van diverse projecten met het Rotterdams Philharmonisch orkest en met Holland Opera. Zelf maken zat er al vroeg in, zo combineerde ik klassieke kamermuziek met theatraal of maatschappelijk thema.
Momenteel speel ik het vertelconcert Misschien wisten zij alles, waarin ik (tegelijkertijd) speel en verhalen vertel. Een uitdaging waarbij ik mijn oude liefde het pianospelen heb opgepakt en me bekwaam in de vertelkunst. In Misschien wisten zij alles worden verhalen van Toon Tellegen en klassieke muziek op piano en sax gecombineerd.

Workshops spelen vanuit je hart

Juist met klassieke muziek die zo prachtig en verfijnd is, kun je een verhaal vertellen zonder woorden. Vanuit de klassieke traditie is er grote nadruk op de ambachtelijke kant het het musiceren, die natuurlijk ook belangrijk is. Maar hoe vind je in alle technische aanwijzingen nog jouw verhaal? Als workshopleider help ik amateurmusici hiermee en verzamelde mijn tips erover in het e-boek Spelen vanuit je hart.

Zo klink je als muziek

Sinds kort geef ik nieuwe invulling aan het overbrengen van een verhaal door ook werknemers of werkzoekenden te inspireren met mijn workshop/webinar Zo klink je als muziek. De pilot is gegeven en dit jaar ga ik verder met het vervolg. Voorbereiding, omgaan met zenuwen, verbinding maken en vertelkunst staan hierin centraal.

Ademcoaching

De adem is voor een blazer heel belangrijk en ik heb daar erg mee geworsteld. Maar hoe meer ik erover leerde, hoe meer gefascineerd ik raakte. Het werd een zoektocht waarbij ik mensen vond die me daar goed mee hebben geholpen. En ik ben er nog niet mee klaar: in 2021 deed ik een opleiding tot ademcoach en ik studeer verder op dit gebied. Al vele jaren geef ik workshops aan (amateur) blazers en ik breid dat nu uit met een online cursus en individueel aanbod. Mijn doel is om kennis en kunde door te geven over de werking van adem, ademsteun en de grote invloed van de adem op de gezondheid. Er is nog veel onbekend bij blazers en zangers, die de adem intensief gebruiken.

Muziekeducatie

Na jarenlang op diverse muziekscholen te hebben lesgegeven, richtte ik in 2015 de Saxschool Utrecht Leidsche Rijn op; een school met een team van gespecialiseerde saxofoondocenten waaruit de cursist kan kiezen. Er wordt samengewerkt in gezamenlijke projecten en leerlingconcerten.
In het lesgeven is passie nodig, zodat je het gevoel en plezier in musiceren goed kan overbrengen. Ik beschreef mijn visie en geef ondernemers tips in het boek Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt voor docenten instrumentaal onderwijs.
Ook heb ik twee online cursussen gemaakt voor amateursaxofonisten.
Ik geef regelmatig workshops aan conservatoriumstudenten over lesgeven en ondernemen.

Meer weten over mij? Bekijk hier een artikel over mij uit ‘Saxophone Today’

Cultuur in actie - Floor Wittink

Floor Wittink

Zullen we een kopje koffie drinken?

Heb je een idee, project of plan? Ik overleg graag over de mogelijkheden!