Skip to main content

Saxofooncursussen

 • Ben je bij het gratis webinar op 8 juni 10.30? Meer informatie

  Floor, wat een GAVE (en duidelijk uitgelegde) cursus is ‘Jouw ultieme sound’!!!Vandaag alweer de laatste les ontvangen. Ik ben er nog druk mee aan de slag en weet nu al dat ik in de toekomst nog vaak lessen terug zal kijken om onderdelen weer op te frissen of nog even te horen/zien hoe het ook weer moest! O, ja, Ik weet nu ook weer hoe spierpijn in je kaken/wangen voelt….Dankjewel!! Ik ga de lessen goed bewaren….!

  Marja Verburg

  E-boek Blow your mind!

  Op bondige en praktische beschrijft Floor Wittink de essentiële vaardigheden die je nodig hebt om muziek te maken met de saxofoon, onder andere over houding, mondstand en toonvorming, aanzet, ademhaling en ademsteun, kleur en expressie. Daarnaast staan er handige tips over het oefenen, het instuderen van stukken en het onderhoud van het instrument. Ik wou dat dit boekje er was geweest toen ik begon met saxofoonspelen!

  Wouter Wierda, saxofonist

  Bestel dit e-boek voor €10

  E-boek Spelen vanuit je hart

  Dit e-boek van Floor Wittink is een must have voor iedere saxofonist. Het gaat in op zeer belangrijke thema’s die vaak niet aan bod komen tijdens het musiceren. Een van mijn leerlingen beschreef hoe leuk en nuttig hij het vond om een simpele melodie op verschillende manieren te interpreteren. Schaf het boek aan en speel (meer) vanuit je hart!

  Eefje Benning, saxofonist

  Bestel dit e-boek voor €15

  Achtergrond

  Ik ben klassiek opgeleid en heb mijn Masters diploma klassiek saxofoon behaald in 2002. Ik heb gespeeld met verschillende ensembles en symfonie orkesten. Daarnaast heb ik gewerkt in muziektheater producties en in crossover projecten waarin allerlei stijlen en ook improvisatie bij elkaar komen. Momenteel speel ik voornamelijk kamermuziekconcerten en concerten met verhalen van Toon Tellegen op diverse podia en in huiskamers.

  In 2014 richtte ik de Saxschool Utrecht Leidsche Rijn op. Mijn wens was een school te creëren die inspireert, hoge kwaliteit levert en aansluit bij al die verschillende mensen die graag saxofoon willen leren spelen.  Een andere wens was om samen te gaan werken in een team van saxofoondocenten, ieder met eigen specialisatie.

  Inmiddels zijn we alweer negen jaar verder en hebben we een geweldige groep studenten, een divers team bestaande uit drie docenten en samenwerking met Cultuur 19 en de plaatselijke orkesten.

  Momenteel geef ik alleen lessen naar aanleiding van specifieke vragen over saxofoonspelen, het vertellen van je muzikale verhaal of de ademhaling bij het spelen van een blaasinstrument. Ik werk op afspraak, geef regelmatig workshops en maak online lesmateriaal zoals de online cursus Jouw ultieme sound.