Misschien wisten zij alles

Waarom dit vertelconcert?

In het vertelconcert Misschien wisten zij alles hoor je mijn fascinatie voor de muziek achter de woorden en het verhaal wat muziek vertelt. 

Ik ben een muzikant en gevoelig voor klank, schoonheid, oprechtheid ook. Ik analyseer ook graag en onderzoek. Al mijn gedachten en emoties vormen samen een smeltkroes waaruit nieuwe projecten ontstaan. Een poging om te verbinden, zo zie ik het zelf. Klassieke muziek heeft iets serieus, maar is ook zeer subtiel en emotioneel. De dierenverhalen van Toon Tellegen zijn grappig en absurdistisch maar onder de oppervlakte diep filosofisch en zelfs ook schrijnend. Ik vind dat de muziek en verhalen in deze combinatie elkaar verlichten en versterken.
Elk verhaal heb ik op een andere manier met de muziek gecombineerd; van liedbegeleiding waarin de melodie vervangen wordt door het verhaal, tot een gesprek waarin vraag en antwoord synchroon loopt met de akkoordwisseling. Van muzikaal commentaar door de saxofoon in een muzikaal ‘tekenfilmachtige’ opzet tot woorden die ritmisch op de melodie passen. Zo is het toch nog een onderzoek geworden ;-).

De bestaande klassieke muziek puzzelde ik grotendeels zelf in elkaar op de teksten van Tellegen. Wijnand van Klaveren componeerde en arrangeerde muziek bij vier verhalen.

Nu te bestellen: de videoserie Zeven verhalen voor het slapen gaan; een week lang ontvang je elke dag een verhaaltje in je inbox.

Voor wie?

Ik heb dit gemaakt voor volwassenen; om te relativeren, te lachen en geraakt te worden. Om het verhaal helemaal voor je te zien zoals ik vaak terug hoor. Ik zie dan allemaal serieuze gezichten in het publiek, en hoor af en toe een zachte grinnik. Het is concentratie om zowel muziek als verhaal goed te volgen en ondertussen een complete film voor je te zien. Dat vind ik geweldig: die eigen fantasie die wordt opgeroepen.
Maar kinderen vinden dit vaak ook erg leuk. Dus neem ze, vooral de wat oudere kinderen, vooral mee naar een concert! Of nodig mij uit in je eigen huiskamer. Het is een heel geschikt vertelconcert voor een intieme setting. Mits er een goede, en gestemde, piano of vleugel aanwezig is.

Neem voor informatie over (huiskamer)concerten contact op

‘Een verrassende voorstelling. Een mooie manier om naar deze schitterende verhalen te luisteren. Een waar genoegen om naar je te kijken en luisteren. Echt genieten, dank je wel.’ De vijf zussen (Lia) ‘Floor, we hebben geweldig genoten. Dank’ Aagje en Rien

Je laatste try out? Dit is een uitstekende start! Heerlijk om mijn loopbaan als neerlandicus te beeindigen met literatuur en cultuur! Dank je wel Floor, dank je wel Toon Tellegen. Arnold

‘Mooie muziek, een heel prettige stem, verhalen om over na de denken. Kortom, mooi. Eveline

‘Wat een prachtige verhalen en mooie muziek! Ik heb ervan genoten!’ Mieke.

Misschien wisten zij alles – T.Tellegen
Uitgeverij – Querido