Skip to main content

Zomerweekend voor blazers en zangers

24 en 25 augustus in Akoesticum Ede

Dit weekend is uitverkocht! Maar het kan zijn dat er een plaatsje vrijkomt. Stuur mij een mailtje (floor@floorwittink.nl) als je dan graag een bericht ontvangt.

Ben je blazer of zanger? In het weekend van 24 en 25 augustus leer je spelen/zingen met meer vrijheid en expressie. Samen met een pianist, of met eigen duo/trio of kwartet focus je dit weekend op een door jou meegebracht stuk. Je krijgt zowel individuele lessen als groepslessen over interpretatie, techniek en hoe je kunt opgaan in de flow van de muziek. Het is heel inspirerend om elkaar te horen in de workshops en om met elkaar steeds meer plezier te hebben in het spelen.

De docenten zijn niet gebrand op het spelen van de juiste nootjes of een ideale interpretatie, maar eerder om te begrijpen, je te laten voelen en je de vrijheid te geven om uit te proberen. Zo kun je verkennen, leren en nog meer uit de muziek halen.

 

PROGRAMMA

Neem een stuk mee dat je mooi vindt en dat je al goed kunt spelen. We beginnen de zaterdag met een workshop waarin we ook gaan spelen voor elkaar. Als je dit spannend vindt, dan is het juist erg leuk om te doen! In de middag zijn er individuele lessen en kunnen we het stuk en jouw vragen verder uitdiepen. De zondag begint met een workshop over de ademhaling en klankvorming. Daarna duiken we met onze pianist verder in de muziek en de interpretatie. We doen daarbij verschillende muzikale oefeningen voor samenspel, presentatie en een improviserende manier van spelen.
We sluiten het weekend af met een laatste workshop waarin we spelen voor elkaar.

De dagen zijn van 10.00 - 17.00. We lunchen gezamenlijk op locatie.

LOCATIE

De midweek vindt plaats in het Akoesticum: nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater in Ede. Te vinden aan de rand van het prachtige natuurgebied de Veluwe in de voormalige Frisokazerne naast station Ede-Wageningen. Het is mogelijk om hier te overnachten, laat het ons dan weten!

DOCENTEN

De docenten zijn Manuela Ochakovski; sopraan en zangcoach, Floor Wittink; klassiek saxofoniste en ademcoach, en zij worden bijgestaan door allround pianist Kees van Zantwijk.

Manuela Ochakovski vertolkte 20 jaar lang hoofdrollen in diverse opera's. Ze werd in haar geboorteland Roemenië al vanaf jonge leeftijd geselecteerd voor een speciale muziekopleiding, studeerde verder aan het conservatorium en werd toen geselecteerd voor de Nationale Opera waar ze diverse hoofdrollen zong. Manuela heeft van zichzelf een heel natuurlijke en moeiteloze techniek en inmiddels helpt zij andere zangers en zelfs blazers hiermee in haar studio in Apeldoorn.

Floor Wittink behaalde in 2002 haar Masters diploma Klassiek Saxofoon en speelde sindsdien in allerlei projecten; van kamermuziek tot orkesten tot muziektheater. Ze verdiepte zich steeds meer in de ademhaling en werd toen ook gecertificeerd ademcoach. Floor heeft als docent een geheel eigen methodiek op gebied van adem en het spelen vanuit je hart ontwikkeld. Ze schreef boeken over lesgeven (Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt) en muziek maken (Spelen vanuit je hart) en maakte online cursussen over saxofoonspelen en over de ademhaling.

Kees van Zantwijk is inmiddels op uiteenlopende terreinen en in vrijwel alle genres actief als solist, begeleider, bandleider, repetitor en arrangeur. Hij voelt zich het gelukkigst bij een zo groot mogelijke afwisseling van muzikale werelden en is daarin bijzonder wendbaar. Ook was hij jarenlang een veelgevraagd begeleider van theater- en musicalaudities (onder andere Stage Entertainment en Soldaat van Oranje) en ondersteunt hij graag lessen en workshops, onder andere bij de acteursopleiding van de HKU, de muziektheateropleiding van Codarts in Rotterdam en jaarlijks bij Stichting Buitenkunst. Door zijn wendbaarheid en inlevingsvermogen zal Kees je dit weekend zowel bij klassieke als bij lichte stukken kunnen helpen en kun je diverse interpretaties ontdekken.

PRIJS

Deelname kost €365 per persoon inclusief alle koffie/thee/water en tweemaal een uitgebreide lunch.
Het is mogelijk een overnachting, diner en ontbijt bij te boeken via ons.

Een overnachting kost €37 per nacht voor een tweepersoonskamer en €74 voor een eenpersoonskamer.

manuela ochakovski
Floor Wittink
Kees van Zantwijk

En/of stuur een mailtje naar floor@floorwittink.nl.
We zijn benieuwd;

  • of je alleen wilt komen of met een ensemble (tm 4 personen)
  • of je graag begeleiding wilt van een pianist
  • welke muziek je zou willen spelen
  • en natuurlijk welk instrument je speelt en of je zingt

Ervaringen

Bij Manuela heb ik geleerd met de juiste techniek, ademhaling en houding zonder kracht op een ontspannen manier te zingen. Zij weet exact waar mijn belemmeringen zitten en weet daardoor mij op een hele professionele en prettige manier naar een hoger niveau te tillen. Ik zing nu veel makkelijker, en dit heeft ook een hele positieve uitwerking op mijn manier van spreken in het dagelijks leven, ik spreek nu ook veel vloeiender en rustiger!

Fien Kuijvenhoven

Net de Workshop "Ademhalen" Bij Floor gevolgd; ik ben er erg tevreden over. Ze begint aan de basis en gaat met zowel theorie als ook veel oefeningen met je aan de slag. Alles op een rustige en zeker ook vrolijke manier. Door de zeer professionele manier van trainen van Floor raakte iedereen betrokken en hebben we allemaal veel bijgeleerd. De workshop helpt je om bewust te worden van je ademhaling tijdens het spelen en geeft je veel handvatten om dit verder te ontwikkelen. Ik kan deze workshop aan alle blaasmuzikanten aanbevelen. Floor: "Bedankt"

Henk Eshuis