Skip to main content

zomer ademcursus

  • Raak je regelmatig buiten adem als je speelt of zingt?

  • Heb je het gevoel dat je veel moeite moet doen om luid en vol te klinken?

  • Vind je het lastig om de hoge tonen mooi te laten klinken of goed te raken?

  • Vraag je je af wanneer de goede momenten zijn om adem te halen?

​​Na dit weekend heb je de tools in handen om stap voor stap je ademtechniek te verbeteren en steeds prettiger en makkelijker te zingen of spelen!

Je leert over de beweging van het middenrif, over wat ademsteun is en over op welke manieren je kunt ademen en fraseren als je muziek maakt.
Je krijgt oefeningen die je bewust maken van jouw ademhaling zodat je voelt hoe je meer ruimte kunt maken. Qua adem is er geen 'one size fits all'; het is juist belangrijk dat je ademhaling flexibel is en kan reageren op hoe je je voelt en hoe je het muzikaal wilt inzetten. Je vind in mijn workshops dan ook geen krachttrainingen of hulpmiddelen om longen te trainen. Het gaat er mij om dat je gaat voelen wat je eigenlijk doet en hoe dat misschien anders zou kunnen.
In de afgelopen 12 jaar dat ik deze workshops geef heb ik simpele maar effectieve oefeningen voor je geselecteerd die je helpen om meteen resultaat te voelen en horen. Maar je wil blijven oefenen om echt iets te veranderen. Ik hoop van harte dat ik je kan inspireren zodat je enkele van deze ademoefeningen toevoegt aan je oefensessies thuis!

Je kunt dit weekend volgen als je beginner of gevorderde: het is voor allen toepasbaar (er worden geen stukken uitgevoerd).

Er is plek voor 5 tot 10 cursisten.

  • Investering: €250 inclusief koffie en thee. Er geldt een early bird korting van €20 tot 15 juni.

  • Tijd: 10 en 11 augustus 2024, van 10.30 tot- 16.30.

  • Plaats: De Balletzaal Uithoorn (parkeren is gratis)

    Kijk hier voor meer informatie over mijn werk als ademcoach voor musici.

Floor Wittink

Floor Wittink behaalde in 2002 haar Masters diploma Klassiek Saxofoon en speelde sindsdien in allerlei projecten; van kamermuziek tot orkesten tot muziektheater. Ze verdiepte zich steeds meer in de ademhaling en werd toen ook gecertificeerd ademcoach. Floor heeft als docent een geheel eigen methodiek op gebied van adem en het spelen vanuit je hart ontwikkeld. Ze schreef boeken over lesgeven (Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt) en muziek maken (Spelen vanuit je hart) en maakte online cursussen over saxofoonspelen en over de ademhaling

Ervaringen

“Geweldige workshop, nooit eerder gevoeld dat ik ook met mijn rug adem en een open en warme sound gekregen op de sax”

"Vandaag de workshop 'Ademsteun’ gevolgd, met veel enthousiasme gegeven door Floor Wittink. Niet alleen is ze een goede speler en docent, ze weet alles luchtig en met humor te brengen en ik ging met heel veel praktische tips weer naar huis om toe te passen. Erg leuk om in een kleine groep enthousiastelingen zo veel te leren! Van harte aanbevolen!"